Tre nya order på Ortivus CoroNet stärker hemmamarknaden och bekräftar samarbeten

Upphandlingen till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås omfattar patientmonitorer, centraler och trådlös övervakning till ett värde av ca 7 miljoner kronor.

”Ordern till SÄS i Borås bekräftar Ortivus roll som ledande leverantör av övervakningsutrustning inom hjärt- och akutsjukvård”, säger Jan B Andersson, VD för Ortivus.

Ortivus har även tagit hem den första ordern på CoroNet i Norge via den norska återförsäljaren AkuMed. Det är sjukhuset i Fredrikstad i Östfold som beställt ett mindre CoroNet system.

”Det här är det första steget in på den norska marknaden, att vi får en referensanläggning att hänvisa norska kunder till är viktigt inför framtida affärer. Det bekräftar även att vårt nytecknade återförsäljaravtal med AkuMed fungerar” fortsätter Jan.

I Italien har en order på övervakningslösningen CARDIOLINE CoroNet lagts av Fondazione Toscana Gabriele Monasterio i Pisa. Ett samarbetsavtal mellan Ortivus och et medical om denna nya övervakningslösning upprättades i juni 2010, denna affär är det första resultatet under detta avtal.

Ordern är till ett rehabiliteringscenter, där Ortivus Bluetooth™ Teknologi (OBT) möjliggör för hjärtrehabiliteringspatienter att lämna sjukhussängen och genomföra rehabiliteringsprogram, samtidigt som de är trådlöst övervakade.

”Ordern från Pisa bekräftar samarbetet mellan Ortivus och et medical. Det bekräftar även att Ortivus kompetens inom hälsovårdsteknologi och systemdesign, i kombination med et medicals kompetens inom försäljning, marknadsföring och distribution, ökar våra affärsmöjligheter i Italien.”, avslutar Jan B Andersson.

CoroNet är sedan tidigare installerat på Karolinska Universitetssjukhuset, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Örebro Universitetssjukhus, S:t Görans sjukhus, Gävle sjukhus och Västerås lasarett m.fl.

För mer information om CoroNet:
https://www.ortivus.com/sv/produkter/coronet/ 

För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Jan B Andersson, vd, Ortivus AB, tel +46 8 446 45 00, +46 705 294 741
Tomas Andersen, General Manager, Akumed, Tel +47 (2207) 5223
Attilio Castelli, President, et medical devices SpA, tel +39 02 9505181

Besök även:
https://www.ortivus.com
http://www.akumed.no
http://www.etmed.biz

Ortivus erbjuder unika lösningar genom att kombinera expertkunnande inom wireless, IT och det medicintekniska området med klinisk kompetens. Ortivus lösningar säkerställer att patienten får tillgång till rätt medicinsk behandling och kompetens omedelbart under hela vårdprocessen. Detta resulterar i bättre medicinskt utfall såväl som förbättrad effektivitet för hela vårdsystemet.

Ortivus är ett noterat bolag på NASDAQ OMX Stockholm Small Cap-lista, och etablerades 1985. Bolaget är baserat i Danderyd, Sverige. Ortivus har 30 anställda i Sverige och Storbritannien. Mer än 1 000 ambulanser och 500 vårdplatser på akutsjukhus är utrustade med Ortivus lösningar.

AkuMed, grundat 1986, är idag en ledande distributör i Norge för medicinsk apparatur för diagnostik och behandling inom flera olika medicinska fält.

et medical är ett företag med utveckling, tillverkning, marknadsföring och försäljning inom kardiovaskulära lösningar, som vilo-EKG, träningstest, hjärtrehabilitering, mobil övervakning och relaterad mjukvara, samt telemedicinapplikationer.  Verksamheten förekommer både inom och utom Europa, med anläggningar i Italien, Spanien och Indien. et medicals lösningar marknadsförs under varumärkena CARDIETTE® och CARDIOLINE®.